Pravila privatnosti

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ovim Pravilima privatnosti regulira se način na koji JustForKids, prikuplja, koristi, održava i otkriva podatke prikupljene od korisnika (dalje u tekstu „Korisnik“) Internet trgovine www.justforkids.hr (dalje u tekstu „Internet trgovina“).

Pravila privatnosti definiraju osnovna načela i pravila zaštite osobnih podataka u skladu s poslovnim i sigurnosnim zahtjevima JustForKids, kao i zakonskim propisima, najboljim praksama i međunarodno prihvaćenim standardima. U cilju osiguranja poštene i transparentne obrade, JustForKids želi dati jasne informacije o obradi i zaštiti osobnih podataka koje prikuplja i obrađuje te omogućiti jednostavan nadzor i upravljanje nad osobnim podacima i privolama.

Pravilima privatnosti osiguravamo adekvatnu razinu zaštite podataka u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka i drugim primjenjivim važećim zakonima vezanim uz zaštitu osobnih podataka.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Principi i načela zaštite privatnih podataka

JustForKids se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima i korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, uključujući upravljanje pripadnosti listama marketinških kampanja.

U nastavku su prikazana načela obrade podataka kojih se JustForKids pridržava prilikom obrade osobnih podataka ispitanika. Vaše osobne podatke obrađujemo u skadu s načelima obrade koji su prikazani u nastavku.

Obrada osobnih podataka je ograničena svojom svrhom. Osobni podaci prikupljaju se i obrađuju samo u određene, izričite i zakonite svrhe te se dalje ne obrađuju na način koji nije u skladu s tim svrhama.

Obrada osobnih podataka završava s minimalnom količinom podataka. JustForKids upotrebljava samo one podatke ispitanika koji su primjereni i nužni za postizanje određene zakonite i/ili druge svrhe.

Obrada osobnih podataka je vremenski ograničena. Vaše osobne podatke ne čuvamo duže no što je potrebno.

JustForKids osigurava točnu, ažurnu i transparentnu obradu osobnih podataka te kako bi spriječili eventualnu zlouporabu osobni podaci moraju biti točni i ažurni.

Cjelovitost i povjerljivost podataka je osigurana prikupljanjem i obradom podataka na siguran način, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te zašitiu od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Podacima ispitanika pristupaju djelatnici JustForKids sukladno njihovim ovlaštenjima. U svrhu zaštite podataka primjenjuju se odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere zaštite s ciljem sprječavanja curenja podataka.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Prihvaćanje ovih uvjeta

Prihvaćanjem ovih uvjeta, dajete nam privolu za prikupljanje i obradu vaših osobnih podataka kako je opisano u poglavljima u nastavku. O svim promjenama ovih uvjeta biti ćete pravovremeno obaviješteni i možemo ponovno zatražiti Vaše prihvaćanje novije verzije ovih uvjeta. Ako se ne slažete s ovim uvjetima, molimo nemojte koristiti našu Internet trgovinu, a ukoliko želite opozvati vaše prihvaćanje ovih uvjeta, to možete učiniti putem pisanog zahtjeva na adresu [email protected].[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Koje privatne podatke skupljamo o Vama

Osobne podatke koje tražimo od Vas da ih unesete i razlozi zbog kojih se to od vas traži bit će vam jasni u trenutku kada od Vas tražimo da date svoje osobne podatke.

Ako nas kontaktirate izravno, možemo prikupiti dodatne informacije o vama, kao što su vaše ime, prezime, adresa e -pošte, telefonski broj, sadržaj poruke i/ili privitaka koje nam možete poslati, te sve druge podatke koje možete odlučiti pružiti.

Kada se registrirate za račun, možemo zatražiti vaše podatke za kontakt, uključujući stavke kao što su ime, prezime, naziv tvrtke, adresa, adresa e -pošte i telefonski broj.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kako koristimo vaše privatne podatke.

Podatke koje prikupljamo koristimo na različite načine, uključujući:

 • upravljanje i održavanje naše web stranice
 • unaprjeđenje, prilagođavanje i proširivanje naše web stranice
 • razumijevanje i analiziranje kako koristite našu web stranicu
 • razvijanje novih proizvoda, usluga, značajki i funkcionalnosti
 • komuniciranje s vama, izravno ili putem jednog od naših partnera, uključujući korisničku podršku, kako bismo vam dostavili ažuriranja i druge informacije koje se odnose na web stranicu, te u marketinške i promotivne svrhe
 • slanje e -pošte korisnicima
 • pronalaženje i sprječavanje prijevare

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Tko ima pristup Vašim privatnim podacima

Sukladno navedenim načelima zaštite Vaših privatnih podataka, Vaše osobne podatke ne dijelimo s nepoznatim trećim stranama.

Vaše osobne podatke bismo mogli otkriti trećim stranama, u slučaju ako ste dali suglasnost ili postoji druga pravna osnova za otkrivanje Vaših podataka trećim stranama.

Kako bi našim korisnicima bili u mogućnosti pružati usluge, oslanjamo se na usluge trećih strana (podizvršitelja). Spomenuti podizvršitelji mogu, u naše ime, obrađivati neke podatke Korisnika.

Osnovni zahtjev prema podizvršiteljima je da zadovoljavaju iste ili više standarde koji su sukladni onima koji su traženi od nas kao izvršitelja obrade. Zadržavamo pravo promijeniti podizvršitelja(e) u bilo kojem trenutku i o toj promjeni izvijestiti ovdje.

Trenutna lista podizvršitelja je prikazana u nastavku:

  • GLS Croatia d.o.o. – partner za dostavu i isporuku proizvoda koji su naručeni putem naše Internet trgovine.
  • Zagrebačka banka d.d. – procesor kartične naplate
  • CorvusPay – sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta
  • KEKS Pay – aplikacija za brzo, sigurno i besplatno slanje i primanje novca

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vaša prava vezana uz vaše privatne podatke

Željeli bismo biti sigurni da ste u potpunosti upoznati sa svim svojim pravima na zaštitu podataka. Svaki korisnik ima pravo na sljedeće:

Pravo na informaciju – podrazumijeva da imate pravo znati obrađuju li se Vaši privatni podaci; koji podaci su skupljeni, odakle se dobivaju i zašto se i od strane koga obrađuju.

Pravo na pristup – podrazumijeva da imate pravo da pristupite podacima skupljenim o Vama i od Vas. To uključuje i pravo na zahtjev i dobivanje kopije skupljenih Vaših osobnih podataka.

Pravo na ispravak – podrazumijeva da imate pravo da zatražite ispravku ili brisanje Vaših osobnih podataka koji su netočni ili necjeloviti.

Pravo na brisanje – podrazumijeva da u određenim okolnostima možete zatražiti brisanje Vaših privatnih podataka iz naših zapisa.

Pravo na ograničavanje obrade – podrazumijeva da ako se određeni uvjeti ispune, imate pravo ograničiti obradu Vaših osobnih podataka.

Pravo na prigovor na obradu – podrazumijeva da u određenim slučajevima imate pravo na prigovor na obradu Vaših osobnih podataka, na primjer u slučaju direktnog marketinga.

Pravo na prijenos podataka – imate pravo Vaše osobne podatke u format koje uređaj može čitati ili ako je to izvodivo, direktan transfer jednog obrađivača na drugi.

Pravo na podnošenje žalbe – u slučaju da odbijemo Vaš zahtjev, garantiran pravom na pristup, dostavit ćemo Vam razlog zašto se to dogodilo. Ako niste zadovoljni kako se prema Vašem zahtjevu odnosi, molimo Vas da nas kontaktirate.

Pravo na povlačenje suglasnosti – imate pravo da povučete bilo koju suglasnost na obradu osobnih podataka.

Ako podnesete zahtjev, imamo mjesec dana da vam odgovorimo. Ako želite ostvariti neko od ovih prava, kontaktirajte nas.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Log datoteke

JustForKids slijedi standardni postupak korištenja log datoteka. Ove datoteke bilježe posjetitelje kada posjete web stranice. Sve hosting tvrtke to rade i dio su analitike hosting usluga. Podaci prikupljeni u log datotekama uključuju IP adrese, vrstu preglednika, davatelja internetskih usluga (ISP), datum i vrijeme, referring/exit stranice, a možda i broj klikova. Oni nisu povezani ni s jednom osobnom identifikacijskom informacijom. Svrha ovih informacija je analizirati trendove, upravljati web stranicom, pratiti kretanje korisnika na web stranici i prikupljati demografske podatke.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kolačići i njihovo korištenje

Kao i svaka druga web stranica, JustForKids koristi ‘kolačiće’. Ovi kolačići se koriste za pohranu podataka uključujući preference posjetitelja i stranica na web stranici kojima je posjetitelj pristupio ili ih posjetio. Podaci se koriste za optimiziranje korisničkog iskustva prilagođavanjem sadržaja naše web stranice ovisno o vrsti preglednika posjetitelja i/ili drugim podacima.

Koristimo i Google Analytics kolačiće koji prate Vaše ponašanje na stranici. Ovi kolačići pohranjuju informacije o načinima na koje posjetitelji koriste internetske stranice, uključujući broj prikazanih stranica, odakle posjetitelji dolaze i broj posjeta, a sve kako bismo pojednostavili korištenje naših stranica te osigurali najbolji doživljaj za Vas. Više informacija o njima možete naći na ovdje.

Za dodatne informacije o kolačićima pročitajte “Što su kolačići”.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Završne odredbe

Ova verzija Pravila privatnosti primjenjuje se od 01. lipnja 2021. godine.

Zadržavamo pravo da napravimo promjene Pravila o privatnosti, a o svakoj promjeni Pravila privatnosti biti ćete obaviješteni na našoj web stranici www.justforkids.hr.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][/vc_column][/vc_row]